Το θαύμα του νου

(Ελεύθερη μετάφραση του miracle of the mind από βίντεο του Earl Nightingale)


Το μυαλό σας είναι ένα χρυσωρυχείο!

Το πρόβλημά μας είναι να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει μεταξύ του σημείου πού βρισκόμαστε τώρα και του στόχου που σκοπεύουμε να φτάσουμε. Αυτό είναι το πρόβλημα που κατά κανόνα πρέπει να λύσουμε.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν είναι χωρίς προβλήματα, είναι απλά οι άνθρωποι που έχουν μάθει να λύνουν τα προβλήματά τους. Κανείς δεν ζει χωρίς προβλήματα, αλλά πέστε μου πόσο χρόνο χάνουμε ανησυχώντας για λάθος και μη πραγματικά προβλήματα!

Παρακάτω είναι η εκτίμηση των πραγμάτων για τα οποία οι άνθρωποι ανησυχούν:


– Πράγματα που ποτέ δεν θα συμβούν – 40%
– Συμβάν του παρελθόντος που δεν μπορεί να αλλάξει – 30%

– Ανησυχίες περιττές για την υγεία μας – 12%

– Ελάσσονες διάφορες ανησυχίες – 10%

– Πραγματικές, εύλογες ανησυχίες – 8%

Με λίγα λόγια, το 92% από τις ανησυχίες μας είναι απολύτως περιττές.

Σκεφτείτε τις χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια άλλους ανθρώπους με παρόμοια σαν τα δικά μας προβλήματα. Το όλο θέμα συνοψίζεται όχι στα προβλήματα που είναι κοινά για όλους μας, αλλά στην ικανότητά μας ή μη για την επίλυσή τους.
Ας υποθέσουμε τώρα ότι έχετε αποφασίσει σχετικά με το στόχο σας.

Θυμηθείτε θα γίνει, και θα πετύχετε σε ότι σκεφτείτε. Αλλά πως?

Εδώ είναι όπου το μυαλό σας μπαίνει στο παιχνίδι.

Οτιδηποτε έρθει σε εμάς στο μέλλον, θα έρθει ως αποτέλεσμα και ανάλογα του βαθμού στον οποίο χρησιμοποιούμε το μυαλό μας. Και όμως ο νους είναι το έσχατο στο οποίο θα στραφεί κάποιος για βοήθεια.

Γιατί; Είναι επειδή οι άνθρωποι ποτέ δεν έμαθαν πώς να σκέφτονται. Προτιμούν να ζητήσουν συμβουλές από άτομα που δεν ξέρουν πια τι κάνουν, αντί να ψάξουν οι ίδιοι την λύση.

 

Αλλά έχετε στην κατοχή σας ένα εκπληκτικό μυαλό και είναι ΔΩΡΕΑΝ και καθάριο!

Ξεκινήστε  την εκπαίδευση του μυαλού σας. Αν θέλετε να αναπτύξετε τους μυς του σώματός σας τους ασκείται καθημερινά, σωστά; Το μυαλό επίσης αναπτύσσεται με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με την καθημερινή άσκηση.

 

Ορίστε μια υπέροχη άσκηση για να αναπτυχθούν οι διανοητικές ικανότητες σας

Αφιερώστε μία ώρα την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα για την εξάσκηση του μυαλού σας.
Κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας ημερησίως, πάρτε ένα λευκό φύλλο χαρτιού και στην κορυφή της σελίδας, γράψτε τον πρωταρχικό στόχο σας.

Γράψτε όσες ιδέες πιστεύετε, ότι μπορούν να βελτιώσουν αυτό που κάνετε σημερα.

Προσπαθήστε να σκεφτείτε 20 πιθανούς τρόπους με τους οποίους δύναται να βελτιωθούν οι καθημερινές εργασίες ή δραστηριότητες. Δεν θα είναι πάντα 20, αλλά έστω και μια ιδέα είναι καλή.

Δεν είναι εύκολο και οι περισσότερες ιδέες δεν θα είναι καλές. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία, γράψτε κάθε ιδέα που σας έρχεται στο κεφάλι, αδιάφορο πόσο παράλογη μπορεί αρχικά να σας φαίνεται.

Αυτό που θα συμβεί είναι ότι, αυτή η επιπλέον ώρα της σκέψης, θα ενσωματώσει το στόχο σας (αυτόν που γράψατε νωρίτερα) στο υποσυνείδητο μυαλό σας.

Θα διαπιστώσετε ότι το μυαλό σας πλέον εργάζεται ολιμερίς επί του σκοπού και σε στιγμές που δεν περιμένετε, πραγματικά μεγάλες ιδέες θα αρχίσουν να έρχονται από το υποσυνείδητό σας.

Όταν αυτό συμβεί, καταγράψτε τες.

 

Αρκεί μια ιδέα για να φέρει επανάσταση στο έργο σας και, ως αποτέλεσμα, στη ζωή σας!

Θα σας κοστίζει μόνο πέντε ώρες την εβδομάδα, πέντε ώρες από τις 168. Είναι σαν να περνάτε πέντε ώρες την εβδομάδα σκάβοντας μια στέρεα φλέβα καθαρού χρυσού, γιατί αυτό είναι το μυαλό σας, και ακόμα περισσότερα!

Κάθε φορά που γράφετε τον στόχο σας στην κορυφή ενός φύλλου χαρτιού, μην ανησυχείτε γι’αυτό. Θεωρήστε ότι οσονούπω ολοκληρώνεται, ή ότι το τυχόν πρόβλημα αναμένεται να λυθεί. Αντιμετωπήστε τον στόχο σας με πίστη, και λυγίστε όλες τις μεγάλες δυνάμεις του μυαλού σας προς επίτευξή του, και θα το λύσεις!

Αρχίστε λοιπόν να ξοδεύετε μία ώρα την μέρα και σκεφτείτε όσες περισσότερες ιδέες μπορείτε σχετικά με τους δυνάμει τρόπους που βελτιώνουν τις δραστηριότητες ή την εργασία σας, κάντε το για 20 μέρες. Μην αποθαρρύνεσται, θυμηθείτε, η επίτευξη του στόχου σας όπως και το μέλλον σας εξαρτάται από αυτό. Μόλις αρχίσετε να εξασκείται το μυαλό σας τοιουτοτρόπως, θα επιθυμείτε την εξακολούθηση αυτής της πρακτικής.

Απλά αναρωτηθείτε αν αυτά που έχετε τώρα είναι αποτέλεσμα χρήσης μόνο 5 – 10% των διανοητικών ικανοτήτων σας, μπορείτε να φανταστείτε την ζωή σας, εάν κατορθώσετε να το αυξήσετε κατά 20% ή περισσότερο;

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε βαθιά μέσα μας, δεξαμενές ικανοτήτων – ακόμη και κρυμμένη ιδιοφυΐα – που μπορεί να αξιοποιηθεί αν σκάψουμε ακριβώς όσο βαθιά χρειαστεί.

Είναι το “Θαύμα του μυαλού σας».

 

ΑΣΚΗΣΗ:

1. Καταχωρήστε όλες τις ανησυχίες και έννοιες σας.

2. Από τον κατάλογο αυτό, καθορίστε ποιες ανησυχίες είναι περιττές και ποιές είναι εύλογες.

3. Σχεδιάστε μια στρατηγική ή σχέδιο για την επίλυση των ευλόγων προβλημάτων σας.

4. Περάστε μία ώρα κάθε μέρα ασκώντας το μυαλό σας. Δηλαδή, γράψτε τις ιδέες για τη βελτίωση της παρούσας σας κατάστασης  ή  και για την επίτευξη του τρέχοντα στόχου σας. Προσπαθήστε να σκεφτείτε 20 ιδέες κάθε μέρα.

5. Τεστάρετε τις ιδέες που πιστεύετε ότι αξίζουν περαιτέρω διερεύνηση.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s